Циклова комісія технологічних дисциплін |
Свалявський технічний коледж НУХТ має добрі традиції у підготовці фахівців технологічного напрямку. Перший прийом студентів –технологів бродильного виробництва та виноробства було здійснено в 1964році. У відповідності з потребами часу, зростанням вимог людей до якості хлібобулочних, кондитерських виробів в 2001році засновано спеціальність «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчо концентратів» Стрімкий розвиток в Закарпатті туристичного бізнесу, розширення та збільшення зон санаторно-курортного відпочинку, а також наявність великої кількості колективних і приватних закладів громадського харчування, викликали потребу в фахівцях для сфери громадського харчування. Враховуючи це в 2008 навчальному році було відкрито спеціальність “Виробництво харчової продукції ”. Для підготовки висококваліфікованих спеціалістів створена відповідна навчально-матеріальна база. До послуг студентів 3 лабораторії хімії, 2 лабораторії технохімічного контролю виробництва, кабінети технології галузі, охорони праці, обладнання виробництва, автоматизації, товарознавства сировини. Всі кабінети, лабораторії забезпечені відповідним обладнанням, що створює необхідні умови для ефективного проведення навчального процесу, для розвитку творчих здібностей студентів. Складовою частиною навчального процесу є практичне навчання, що проводиться з метою поглиблення і закріплення теоретичних знань, формування вмінь і набуття навичок. Базами практики є сучасні підприємства харчової промисловості, об'єкти санаторно- курортного лікування, готельного та ресторанного бізнесу.Після закінчення коледжу видається диплом про присвоєння кваліфікації "Молодший спеціаліст". У 1998 році було здійснено перший набір на заочний факультет НУХТ за спеціальністю "Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчо концентратів". Здійснюють підготовку фахівців спеціалісти високої кваліфікації, які закінчили провідні ВУЗи харчової промисловості. Серед них кандидат технічних наук, аспіранти Національного університету харчових технологій, викладачі вищої та першої категорії. Викладацький колектив, методика навчання та фахові дисципліни дають глибоку і всебічну підготовку, змогу відкрити потенціал кожного студента. Ми готуємо випускників, які в майбутньому зможуть реалізувати свої вміння на практиці; безпосередньо представляти свою спеціальність та Свалявський технічний коледж як заклад, що готує фахівців європейського рівня.Випускники технологічного відділу працюють на підприємствах Закарпаття і за його межами, обіймають посади директорів, головних інженерів, начальників змін, змінних технологів. Серед них: генеральний директор корпорації «Закарпатсадвинпром», директор Ужгородського коньячного заводу Гісем В.В., директор Іршавського заводу продтоварів Завидняк І.С., Смоляр Ю.Б. — директор радгосп-заводу "Великолазівський", Коструб У.І. – технолог Чинадіївської хлібопекарні, Репинець Н.С. – технолог Кольчинської хлібопекарні та інші. Склад ЦК технологічних дисциплін
|
Галерея |
Бібліотека |
Про нас |
Останні новини |
Файли |
Форум |
Контакти |
Ми в ЗМІ |
Основні положення |
Фінансова діяльність |